Pruhovana - pred chvilkou jsem Ti odpovedela. Vcera jsem nereagovala proto, ze jsem v jine casove zone.
"Že takhle dostane (skoro) každej kdo se stará o dítě do tří let sedm tisíc a může je dát chůvě a jít na poloviční úvazek do práce nebo si vybrat že bude doma, to je blbě? " - ano, protoze pokud ja vim, tak ten vyber castecnych uvazku neni nijak uzasny - je to spise nahoda, pokud se nejaky podari najit. Navic pokud vim, tak chuva stoji casto vic, nez je RP, protoze nejsou nijak regulovane ani dotovane a ani si tyto naklady nemohou matky odepsat z dani.
"Stát je bitej rodičovskými příspěvky, a podporou polovičních úvazků by bit nebyl? No sakra, to je fakt úvaha hodná ekonimickýho génia.
" - stat urcite je bity v systemu, kde se lidem nevyplati pracovat - na to clovek nemusi byt ekonomicky genius. Podporou castecnych uvazku by bit nebyl, protoze aspon by ty dotace sly lidem, co se snazi byt sobestacni - a to by stat mel podporovat.
"Mimochodem mít dvouleté dítě na půl dne v jeslích a na zbývající čas k němu a k ruce v domě bydlící pomocnici a z téhle pozice radit druhejm co je správný, to je teda fór." - proc - Tobe by se to nelibilo?
Ty to mas vyresene - a co bys poradila tem, kterym sef na zadost castecneho uvazku rekne, ze to nejde? To se Ti to komentuje z pozice, kdy v rodice druhy prijem nechybi a Ty uz ten castecny uvazek mas...
Kimmy
Předchozí