| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kosmetiku? Ano, ale jen bez utrpení zvířat!

Gatto, , kousek níže píšeš o respektování. Myslím, že nikomu nic není do toho, jak se stravuješ ty, já to také klidně respektuji. Ale člověk je tvor omylný a i když píšeš, že používáš jen logického myšlení, nemusí to nutně znamenat, že jsi došla ke správným závěrům. Můžeš si vyslechnout názor druhých a opět o něm logicky přemýšlet.
Já sama jsem zastáncem neživočišné stravy, přesto že jsem masožravec a mám maso opravdu ráda. Vyškrtla jsem ho z jídelníčku ze zdravotních důvodů.
Mám ale připomínku k tomu, jak čkověka přirovnáváš ke zvířeti. Fakt jsem si myslela, že máme dvě ruce a mozek, Tím se od zvířat odlišujeme a máme to taky používat. Nebo ne? Potom nechápu ten argument, že žádné zvíře si v přírodě nic nevaří. Ono si žádné zvíře ani neumí rozdělat oheň.
Mimochodem exotické ovoce není běžné pro naše klimatické pásmo a když se oháníš zvířaty, ráda bych viděla nějaké zvíře, které se živí vším z každého koutu naší planety. Každé přeci žere to, co vyrostlo tam, kde žije. Zvířata na severu mají stravu jinou než zvířata na jihu.
Syrová strava má určitě v jídelníčku své nezastupitelné místo, ale dost často jsou zeleninové a ovocné produkty LÉPE stravitelné až po tepelné úpravě. A pokud do sebe budeme cpát všechnu rostlinnou stravu převážně v syrovém stavu, zaděláme si na trávící problémy. A to přece není účel. Dokonce si neumím představit, jak dám k obědu na talíř syrové zrno. Nejsme přeci slepice. Přesto obilí je přirozenou stravou pro člověka.
Taky mě dostal to tvoje označení mrtvola na tácku, viz níže. Vím že maso není dobrý zaklad stravování pro člověka, klidně i týden leží jeho zbytky ve střevech a hnije to až hrůza a jsou z toho různé rakoviny střev a konečníku, přesto si myslím, že je to dost tvrdé označení. Rozhodně to není tak, že lidi, kteří jedí maso, jedí mrtvoly a ty, protože maso nejíš, jíš živé produkty. Možná by ses měla v oboru výživy přece jen trochu víc informovat, než s tím vyjdeš mezi lidi. Skutečně to vypadá přinejmenším tak, jak píše Lizzie pod tvým článkem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.