Gatto, , kousek níže píšeš o respektování. Myslím, že nikomu nic není do toho, jak se stravuješ ty, já to také klidně respektuji. Ale člověk je tvor omylný a i když píšeš, že používáš jen logického myšlení, nemusí to nutně znamenat, že jsi došla ke správným závěrům. Můžeš si vyslechnout názor druhých a opět o něm logicky přemýšlet.
Já sama jsem zastáncem neživočišné stravy, přesto že jsem masožravec a mám maso opravdu ráda. Vyškrtla jsem ho z jídelníčku ze zdravotních důvodů.
Mám ale připomínku k tomu, jak čkověka přirovnáváš ke zvířeti. Fakt jsem si myslela, že máme dvě ruce a mozek, Tím se od zvířat odlišujeme a máme to taky používat. Nebo ne? Potom nechápu ten argument, že žádné zvíře si v přírodě nic nevaří. Ono si žádné zvíře ani neumí rozdělat oheň.
Mimochodem exotické ovoce není běžné pro naše klimatické pásmo a když se oháníš zvířaty, ráda bych viděla nějaké zvíře, které se živí vším z každého koutu naší planety. Každé přeci žere to, co vyrostlo tam, kde žije. Zvířata na severu mají stravu jinou než zvířata na jihu.
Syrová strava má určitě v jídelníčku své nezastupitelné místo, ale dost často jsou zeleninové a ovocné produkty LÉPE stravitelné až po tepelné úpravě. A pokud do sebe budeme cpát všechnu rostlinnou stravu převážně v syrovém stavu, zaděláme si na trávící problémy. A to přece není účel. Dokonce si neumím představit, jak dám k obědu na talíř syrové zrno. Nejsme přeci slepice. Přesto obilí je přirozenou stravou pro člověka.
Taky mě dostal to tvoje označení mrtvola na tácku, viz níže. Vím že maso není dobrý zaklad stravování pro člověka, klidně i týden leží jeho zbytky ve střevech a hnije to až hrůza a jsou z toho různé rakoviny střev a konečníku, přesto si myslím, že je to dost tvrdé označení. Rozhodně to není tak, že lidi, kteří jedí maso, jedí mrtvoly a ty, protože maso nejíš, jíš živé produkty. Možná by ses měla v oboru výživy přece jen trochu víc informovat, než s tím vyjdeš mezi lidi. Skutečně to vypadá přinejmenším tak, jak píše Lizzie pod tvým článkem.
Předchozí