| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Maminko, aši šem zaše šláp do hovínka

A kdo jiný za to může, než majitelé psů? Žiji bohužel na jednom brněnském sídlišti. Můj syn na procházce neustále musí poslouchat připomínky "Nešlapej prosím na tu trávu, víš, že tam kakají psi a jejich pánečkové to často neuklízí." Moc mě mrzí, že nemůžu svoje dítě nechat proběhnout po trávě.
Poplatky za psa se investují nejen do odpadkových košů se zásobníky na sáčky a do sáčků. Všimli jste si někdy, jak vypadají lampy veřejného osvětlení, kam se vyčurá téměř každý procházející pes? Jak vypadá každých pár minut občurávaný roh paneláku, na kterém byli před půl rokem znovu nalepené kachličky? Jak dopadne nově vysazený slabší stromek či keř, který má tu smůlu, že se pejskům zalíbil? Nebo se stačí podívat na roh telefonní budky, kde už zeje asi 20cm díra. Nechci s nikým debatovat o tom, jestli telefonní budky nemá na starosti město ale telefonní společnost. Jde jen o to, že psí moč je silně agresivní a město musí vynakládat taky dost peněz na to, aby poškozené věci opravovala. Vůbec to není tak, že město si napakuje kapsy od ubohých pejskařů a není schopno ani zaměstnat člověka vysáváním exkrementů.
Mimochodem, co dělají majitelé psů se sáčky od pečiva, zeleniny a všeho, co vám v obchodech do sáčků nacpou? Troufám si říct, že v 99% se sáček vyhodí. Proč je problém vzít si ho s sebou do kapsy při procházce se svým miláčkem, popř. si ho uvázat na vodítko? Abych se mohl vymlouvat na to, že město zase ke košům sáčky nedoplnilo?
A ještě jedna perlička. V dobách, kdy se můj syn zbavoval plenek, si řekl, že bude čurat či kakat a do několika sekund se tak i stalo. Nebylo výjimkou, že jsem ho držela nad trávou a z něj vypadl bobek. Měla jsem to tam taky nechat? Tak, jako jsem to vždy uklidila po svém synovi já, tak samozřejmě by to měl vždy uklidit i každý majitel po svém pejskovi.)
A argument, že si přece platím za to, aby to město uklízelo by se nakonec mohl převést i tak, že když platím peníze za odpad, tak můžu odpadky házet z okna, však je dost nezaměstnaných a poplatky vysoké, ať si to pod oknem posbírají:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.