Že píšete, pořízení psa do bytu je týrání? Záleží na tom, jak se jim věnujete. Mnohem větší chudáci jsou psi u boudy, v kotci, ale i psi, kteří se nikdy nepodívají za vrata zahrady. Bohužel to tak většinou je: "mám psa na zahradě, je venku a to mu stačí" Ale to je nesmysl. Takový pes se zaručeně nudí, štěká, utíká, devastuje zahradu.....Ne jednou jsem viděla v zimě psa přivázaného u boudy, pod sebou měl jen zmrzlou deku. Pořád myslíte, že pes u rodinného domku se má lépe? Nebo psi v kotcích, kde si pod sebe kálejí a stráví tám více méně celý život. Majitelé je vytáhnou, pouze když je k něčemu potřebují. To je také lepší?
My máme psy doma, venku jsou denně 4 až 5 hodin. A to lítají. A doma? Většinou spí.
Jsou dokonce plemena, která odloučení od majitele nesou velice těžce.
Vy by jste opravdu nechala přes zimu na zahradě třeba joršíra, vipeta nebo čínského chocholatého psa? Píšete totiž, že by jste si do bytu nikdy psa nepořídila, ani malého.
K psím exkrementům, taky mě rozčiluje, když jdu tuto nadílku zvednout a do jiného šlápnu. Naštěstí se tomu úspěšně vyhýbáme, venčíme totiž většinou v přírodě