Pokud nevíš, co si myslet o "mém" materiálu, tak si o něm něco najdi :o)
Teflon jsem nechtěla proto, že jeho výpary jsou např. pro ptáky toxické - a my nějaké to domácí ptactvo máme.
Viz např. tento článek:
http://www.ifauna.cz/clanky/clanek.php?id=3083&roc=15
Jinak při nižších teplotách se považuje za celkem bezpečný, ostatně kdybych měla pekárnu jen na hnětení těsta, tak by mi u ní teflonový povrch nevadil. Já v ní ale samozřejmě i peču.
Zdravotní následky u savců, resp. lidí jsem zatím v takové fatální míře jako např. u těch ptáků nenašla. No ale samozřejmě preventivně počítám s tím, že když to má nějaký takový vliv na ptáky, může to mít vliv, i když ne (zatím) tak zaznamenatelný, na nás. Ten příklad s fabrikou by mne osobně asi nepřesvědčil, vzhledem k extrémním podmínkám, v jakých se tam s teflonem pracuje... ono v extrémních podmínkách je zdraví škodlivé leccos. Ale jak jsem řekla, primární důvod mám jiný.
Předchozí