Chtěla bych se s Vámi podělil o naši rodinnou zkušenost se záněty středního ucha. Já jsem na ně v dětství s bráškou hrozně, (dodnes si pamatuju ty noční cesty na pohotovost),tak jsem z toho měla obavu i u svých dětí. (Syna jsem kojila do 3 let)První zánět se objevil někdy kolem třetího roku. Celá vyděšená, že už je to tu, jsem s ním byla u paní doktorky, kde, jak je obvyklé nám ho píchla. Obrečela jsem to a začala hledat cesty, aby se to už neopakovalo. Narazila jsem u kamarádky na léčení zánětu středního ucha homeopatiky. Další zánět se objevil cca za 3 měsíce. Byla jsem na to připravená, ale měla jsem vážně strach, abych malému neublížila. Takže jsme zašli za p. doktorkou, ta diaknostikovala zánět a opět, že je potřeba píchnout. To jsem nechtěla s tím, že to zkusíme zvládnout. Byla jsem ubezpečena, že skončíme stejně na píchnutí, nebo že nám to praskne samo. Nasadili jsme doma homeopatika a čekali. Měla jsem obrovskou radost, když zánět odezněl bez potíží. Druhý den jsem tam naklusala, pro mou jistotu, jestli je vše v pořádku a zjistili jsme, že se to uklidnilo. Od té doby se zánět objevil ještě 2x v delších časových intervalech, který jsme zvládli opět stejně s homeopatiky a s kapičkami do ouška od p. doktorky - jmenují se Otabacid. Maminky, kterým dětem děti trpí na záněty středního ucha, troufám si říci, že přesně vědí, že je to tu. Já to na malém poznám,ještě než ho to začne bolet( svědá ho ouško, je celé červené). Ihned nasadím homeopatika a je pokoj. Nechci dělat reklamu, je to jen naše zkušenost. Homeopatika na akutní zánět středního ucha mám z knížky Homeopatie pro každý den autor Miloš Rýc, Franqois Cousset, kterou mi půjčila kamarádka. Dává se tam Belladonna 5 CH, Capsicum Annuum 5 CH, Cantharis 5 CH, a
Arsenicum Album 5 CH (pokud se bolesti objeví v noci a zmírňují se teplými obklady) nebo Aconitum 5 CH (následkem nafoukání do ucha) nebo Chamomilla 15 CH (pokud jde o dítě, kterému rostou zoubky) Dávkuje se po 15 minutách (tedy Belladonna, za 15 minut Capsicum, za 15 minut Cantharis, za 15 minut Arcenicum a za 15 m, minut opět Belladona až do zmírnění bolestí, to je signál pro prodloužení intervalu podávání. Po zvládnutí akutního zánětu je dobré ouško doléčit. My dáváme Belladonnu CH 15, mám ji doma v tomto ředění kvůli svým zánětům. Snad alespoň někomu tato naše zkušenost pomůže, já jsem byla moc vděčná, že jsem se o tomto dozvěděla.
uhrici@centrum.cz
Ilča
Předchozí