| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem vykopala zásadu

Přispívám jen pro doplnění pro ty, kdo hledají informace a zajímají je zkušenosti jiných lidí, na diskusi, zda jsou lepší látkové nebo jednorázové nemám náladu ani čas. To si musí každý rozhodnout sám.
Mám dcerku, nyní je jí cca 1,5 roku. Od 2. týdne používáme látkové pleny, konkrétně kalhotky BambinoMio a zpočátku též pleny BambinoMio. Když dcera "vyrostla" z menších plen Bambino, zkusila jsem do kalhotek vel. 7-9 kg skládat normální čtvercové pleny a funguje nám to dobře, jen se musí častěji přebalovat. Na noc dáváme dceři velkou plenu BambinoMio, protože čtvercovky by asi nevydržely.
Přebaluju tak 1x za hodinu, což je dáno hlavně tím, že chodíme na nočník a hrajeme hru "suchá plína". Mám změřeno, že dcerka čůrá tak 1x za hodinu, takže už to většinou odchytíme. Na nočník chodí dcerka bez problému od roku - zatím si sama moc neřekne, ale od začátku ví, k čemu je a v 90 % případů se do něj také vyčůrá. Ráno si sama nočník vyžádá.
Separačky nepoužívám - zpočátku před příkrmem to nemělo cenu, nyní už mám grif, jak "vyklepnout" rychle obsah pokakané pleny do záchoda. Skládat separačky do plen mi přijde jako práce navíc.
Spotřebuju tak 10 čtvercovek plus 2-4 kalhotky za den, plus "velkou" plínu na odpolední a noční spaní. Peru cca 1x za dva dny, používám prášek Ecover. Prací ořechy se neosvědčily, plíny po 3 měsících získaly hnusnou hnědou barvu.
Nikdy jsem se úplně nevyvázala ze všech pracovních povinností, nyní pracuji na cca 1/2 úvazku, platíme paní na hlídání, která bez problémů pomáhá se skládáním, věšením atd., takže vše zvládáme.
Tatínek též s plenami nemá problém, přepere, umeje zadeček, dá vyprat, pověsí... v šestinedělí pravidelně pomáhal žehlit. Teď zrovna ležím v posteli se zánětem dutin a péči převzal tatínek, rozhodně nemá problém - zrovna před chvílí se kochal jedním zdařilým bobečkem :-) Upozorňuji, že když jsem byla těhotná, zpočátku se děsil, že by i on musel... láska k dceři dokáže mnohé.
Na cesty a v mimořádných situacích používáme plenky Moltex Eko, tu levnější 2. jakost.
Mňo, a poté, co jsem si přečetla o všech možných chemiích v plínách a tak, zakoupila jsem pro sebe froté prací menstruační vložky - na doma je to teda super, nic báječnějšího jsem nezažila. Tím, že peru i plíny, se to dá v pohodě skloubit.
Ale znovu říkám, že každý si má vybrat, co považuje za nejpohodlnější.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.