Renato, ale ono to chce slušnost na obou stranách. Nečetla jsem celou debatu, možná to sem už někdo psal, ale když potkáme někoho, kdo si pejska přivolá, když vidí malé děti, okřikne ho, když si k nim jde čuchnout, uklidí po něm hovínko, tak s tím problém nemám ani s tím, když se jeho pes k mým prckům přiblíží víc, než je mi milé.
Naproti tomu mi lezou na nervy ti, kdo psí ho*no neseberou snad nikdy (když na jaře sleze sníh, není kolem našeho paneláku kam šlápnout pro psí lejna různého stáří, na některých už roste krásný plesnivý kožíšek), chodníky jsou ráno počurané hůř jak na veřejném záchodku (máme to trochu do kopce a tak chc*nky tečou přes celý chodník), zvíře si nejen nepřivolají, ale když pes jak tele strčí ňufák mému dítěti do obličeje, tak vytáhnou to obligátní "přece se pejska nebudeš bát, von je hodnej, von nekouše".
Tak to bych střílela. Ať si pejskaři klidně psy chovají i ve městech, ale ať vezmou na vědomí, že jim z toho vyplývají i nějaké povinnosti a že na jejich roztomilého mazlíka opravdu není každý zvědavý. Přičemž se cení už i snaha o ohleduplnost, nemusí to vždy 100% vyjít.
Předchozí