Já mám geneteickou vadu, která se může přenést na moje děti, na obě pohlaví, ale nemusí. Takže když jsem čekala svoje druhé dítě (u prvního jsem to ještě nevěděli), tak jsme věděli, že jestli chceme vyloučit zdravotní komplikace našeho budoucího dítěte nic jiného než odběr plodové vody nám nezbývá (mám špatný karyotyp a ten se zjistit jen z plodovky). Už předtím jsme si s manželem museli ujasnit, zda si miminko při nějaké komplikaci necháme nebo ne. Nakonec jsme se rozhodli, že ano, kromě jedné varianty (45,X0). Bylo to těžké rozhodování, ale bylo to jen a jen na nás. Já osobně nejsem tak silná abych měla postižené dítě a velmi obdivuji ty, které to zvládnou. Ale opravdu je to tak, jak tady někdo říkal. Člověk se přizpůsobí i nemožnému.
Mimochodem testy jsem absolvovala v Gennetu u Dr. Kulovaného a jsem s jejich péčí naprosto spokojena. Absolvovala jsem u nich i dvě umělá oplodnění a i když se žádné nepovedlo, nakonec jsem přece jen otěhotněla přirozeně (při posledním IVF jsem prodělala malou mrtvici).
Předchozí