Původně jsem přispět nechtěla, je to tu krapet na ostří
Článek je psaný moc hezky a souhlasím s autorkou,ale ty sebestředné arogantní řeči žen které sice mohou kojit své dítě ale rozhodly se mu dát raději láhev s UM, tak to mi hlava nebere...samozřejmě že pokud to nejde tak svět se nezboří a nemá smysl se trápit, plakat atd., naopak být co nejvíc vpohodě protože miminko to vycítí.
Ale kojení prostě nejzdravější JE,o tom nemá smysl vést žádnou diskuzi, jde o už zmiňované imunoglobuliny, ale hlavně je to ta nejlepší prevence alergií, nejen na bílkovinu kravského mléka ale obecně. Nedávno mně dost pobavila známá, která prohlásila, jak by mohlo její nekojené dítě mít alergii na bílkovinu kravského mléka když kravské mléko ještě nedostalo
A z čeho se asi to UM vyrábí??????? A pochybuju, že všechny ty velmi zaměstnané matky, které nechtějí být zásobárnou potravy a být k dispozici svému děťátku každé 2-3 hodiny jak tu kdosi psal, dávají HA mléka. A to už vůbec nemluvím a přínosu psychologickém. Ale je to každého volba, nikoho neodsuzuji, jen mi vadí s jakým "nadhledem" tu bylo kojení považováno za něco přežitého, co se vlastně ani nehodí na veřejnost a ještě tu přirovnávat že dobré matky (=kojící) jsou tedy Romky...no vážně zůstávám v úžasu nad tím co se tu člověk nedozví. Jinak svého 6měsíčního syna plně kojím a jsem šťastná že mám tu možnost.