Přidat názor k článku Biomáma
No, to je pravda - můj děda byl sirotek, otec neznámý, maminka mu zemřela po porodu, vychovával ho strejda. Jak děda říká, byli tou nejnižší spodinou v Hranicích, bydleli v barákoch, 7 lidí v jedné místnosti, kde pod stolem lezli slimáci. Od jara do podzimku běhali jen v trenýrkách a bez bot, čvachtali se v Bečvě, přes zimu měli i boty. A jídlo podle toho taky vypadalo - prakticky zelí, brambory a litry, litry podmáslí s chlebem (na tom děda ujíždí dodnes). Maso jednou týdně (někdy ani to ne) - jestli je zdravý, já nevím - kornatí mu tepny, je po srdečním bypassu - jinak celkem OK - bude mu 74 let.
Babička pochází z trošku bohatší rodiny, měli alespoň svůj domek, ale vyskakovat si taky nemohli.
A že nedostatek na nich trošku zanechal následky, to vidím v tom, že ačkoliv by si mohli žít v nadbytku, tak pořád hrozně na jídle šetří - jsou schopni mít čtvrtku kuřete pro oba na dva dny. A ani si nikdy nekoupí nic kvalitního, třeba ani kávu či čaj - pořád koukají na ceny. A věřte mi, nemuseli by!
Předchozí