Je mi líto, že máš zdravotní problémy, jistě to není nic příjemného...
Ale, celý život si říkat: `jo, kdyby mě máma kojila, mohla bych mít o problém méně`, to promiň, ale to je smutné. Sama píšeš, že jsi byla chtěné a milované dítě, a to je mnohdy víc, než celé kojení.
K tomu, že to podle tebe některé maminy, z těch a těch důvodů, zbytečně brzo vzdaly (anebo třeba vůbec nekojily), se vyjádřím naposledy, protože mi v tom připadáš vážně zabržděná (promiň, ale já už vážně nevím, jak bych to nazvala). Co se týče pláče, ne každá máma snese řev novorozence, a to ne kvůli své pohodlnosti, ale protože tak nějak cítí, že není něco v pořádku. Na tabulkových přírůstcích asi něco bude, neříkám, že se jimi člověk musí nutně řídit, ale když mimi nepříbírá nebo naopak hubne, asi není něco v pořádku. A že se malé v noci budí? Vždyť to je naprosto normální! Asi žádná normální žena si nepředstavuje, že její novorozenec večer v osm ulehne a probudí se až ráno.
A ještě chci připomenout, že smyslem mých příspěvků rozhodně nebylo nějak zpochybňovat prospěšnost kojení, jen jsem chtěla poukázat, že kojení není spása světa. Mě prostě točí, když nějaká redaktorka napíše - či spíš opíše -, že kojené děti jsou `lepší`(zkracuju), aniž by to měla nějak podložené (ono se to totiž nedá nijak změřit, jo kdyby jsme tu měly dostačující vzorek identických vícerčat, ty by byly různě kojené i nekojené a po několika x desítkách letech by se vidělo...). Těch věcí, které mimi ovlivňuje je totiž podstatně víc. Víš třeba kolika chemickým látkám je vystaveno miminko už v děloze? Že mnoho z nich způsobuje třeba potíže s chováním a učením u dětí? A že jsou to mnohdy látky z běžných věcí kolem nás?
Navíc jsem tu na rodině našla docela zajímavé odkazy, co se týká kojení matek alergiček nebo s astmatem. Zajímávé! Co když za pár let potvrdí, že by radši kojit vůbec neměly? To si zase budeš říkat `jejdanánku, proč jsem kojila?`
Ty odkazy jsou: http://www.webmd.com/baby/news/20020919/breastfeeding-linked-to-asthma-allergy
http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=84951
Předchozí