Čiři, paní se o komunikaci snažila, bohužel Anonym dál zůstává v anonymitě, řeší to i policie.
Tady je přesné znění dopisu, které paní uveřejnila v místním časopise (jen jsem neuvedla ulici a číslo domu):
"Vážený neznámý,
oslovila bych Vás ráda jménem, tak jako Vy mě, ale zřejmě se za své jméno stydíte. Kdyby tomu tak nebylo, věřím, že byste Váš dopis podepsal. Nebo jste Váš dopis nepodepsal proto,že nemáte zcela čisté svědomí?
Chtěla bych se však veřejně vyjádřit k Vašim názorům a výhružkám, které jste mi zanechal jednoho rána zastrčené za stěračem mého auta v ..... ulici před čp. ..... ve formě dopisu. Vzhledem k tomu, že jste si dal práci s tím, abyste si zjistil moje jméno, měl jste stejnou energii možná vynaložit i na zjišťování ostatních informací. Místo, kde parkuji, jsem si nevybrala já, ale bylo mi vybráno. Přála jsem si parkovat před svým domem, ale bohužel jeho poloha mi to neumožňuje. Stejně tak byste si měl zjistit, jak velké místo se vyhrazuje pro invalidu na vozíku. A když už zabírám dvě místa jak píšete, dovolte mi, abych se Vás zeptala, zda stejné výhružné dopisy dáváte i lidem ostatním, kteří vlastní v jedné rodině více aut, tudíž zabírají také více míst. A podnět úřadu, aby mi vyhrazené místo bylo zmenšeno, můžete přeci zkusit úřadu podat sám.
A už vůbec nechápu, kde jste získal informaci, že mám syna v ústavu. Syn navštěvuje speciální zákl. školu pro žáky s kombinovanými vadami, není umístěn nikde v žádném ústavu, jak se domníváte. Zřejmě byste se měl ze svého okna lépe dívat, abyste věděl, kdy syna vozím. Vlastně mi promiňte, že nemáte přesný přehled, protože se synem jezdím nejen autem, ale i autobusem.
Myslíte, že byste si také stěžoval na napadání Vašeho auta, kdyby Vám někdo podkládal kola rezavými skobami a hřebíky, což poprvé vedlo ke zničení pneumatiky, plival Vám na auto a prováděl Vám jiné kousky. Ale nejde mi na rozum, jak víte,že si na něco stěžuji: zřejmě máte odněkud dobré informace. Nebo to bude tím, že o tom napadání něco víte?
Vím, že moje odpověď Vám asi neosvětila vše, co by Vás zřejmě zajímalo. Ale pokud najdete v sobě dostatek odvahy se k Vašemu anonymnímu dopisu přiznat, můžete mi třeba opět za stěračem zanechat Vaše jméno a já Vám ráda odpovím třeba i na to, jaké to je, žít ve společnosti postižených, jaké hodnoty života poznáte a co začnete považovat za sobectví a hyenismus."
Souhlasím, je to o komunikaci, ale musí být oboustranná...
Předchozí