Dohody jsou krásná a respektováníhodná věc. Blbé je, když se dohody nafukují a roztahují a když se tímto rozšiřováním postižení kolegové ozvou, nic se neděje. Kolegyně nastoupila s dohodou, že dokud její mladší dítko nenastoupí do ZŠ, nebude sloužit na šichty. OK. Dítko letos končí první třídu a dotyčná stále na služby (6:00 - 14:30 nebo 9:00-17:30) nepracuje. Drží se svých 7:30 - 16:00. Neboť má MALÉ děti. Není mi jasné, proč by máma od sedmiletého kluka a dvanáctileté holky nemohla jednou týdně sedět v práci od šesti a jednou týdně do půl šesté. Na zaklínadlo "protože mám MALÉ děti" už jsem alergická. Nedávno mi dělala scénu, jak jsem si mohla dovolit napsat si na 14 dnů v srpnu dovolenou, když její děti mají prázdniny ! Jsme v kanceláři 4, z toho jen já bezdětná. S dvěma kolegy se na dovolených v době prázdnin shodneme, s ní prostě ne. Mám právo na letní dovolenou stejně, jako ona, zasloužilá matka a holt kdo dřív přijde s termínem, ten ho má. Madam se o mě vyajdřuje bídně, je dotčená tím, že kvůli ní odmítam zrušit zaplacenou dovolenou. Podotýkám, že ona o termínu té své ještě jasno nemá. Chápu lidské ohledy vůči maminám s malými dětmi a nemám s tím problém, ale nic by se nemělo přehánět. Chystáme se s partnerem počít, jsem ohromně zvědavá, zda má vyčuraná kolegyně bude respektovat mé prosby ohledně úlev od práce na služby s ohledem na mé těhotenství, později malé dítě....
Předchozí