Šikanu nepovažuji za LEGÁLNÍ způsob zbavování se zaměstnanců i když se to mnohde děje. Jenže, co si počít s člověkem, který se nám prostě z nějakého důvodu nelíbí a legální cesty není. Proti tomu nás stejně zmíněné zákony příliš nechrání. Taky mám podobnou zkušenost, kdy jsem byla propuštěna (já v posledním měsíci zkušební lhůty), jen proto, že jsem zapomněla na šéfovy narozeniny a nezajistila si na to odpoledne hlídání dětí (ovšem šéfovi jsem před odchodem z práce poblahopřála a omluvila se, že se oslavy nezůčastním). Do té doby nebyly k mé práci výhrady, následující dny bylo vše co jsem udělala špatně a do týdne jsem letěla.
To, co se snažím svými příspěvky říct, je:
VĚTŠINA PODNIKŮ SI TU PRÁCI RADĚJI UŠETŘÍ A POTENCIONÁLNÍHO NEPERSPEKTIVNÍHO ZAMĚSTNANCE VŮBEC NEPŘIJME.
Mockrát jsem slyšela od starších lidí: "Já už se nic novýho učit nebudu, do důchodu to nějak doklepu."
Stejně tak je spousta maminek, které vyloženě zneužívají OČR - viz můj příklad výše. I kdyby jí kluk marodil imr-vere, tak má 3 prarodiče v důchodu a 4. dělá na směny a nemá problém si směnu prohodit (což využívá během zkušební doby, ale to tak často dítě kupodivu nemarodí).
O invalidech se vyjadřovat nebudu, tam je to o něčem jiném. Ti si zcela jistě zaslouží vyjít vztříc, alespoň ve většině případů.
Předchozí