myslím, že to chce pevná pravidla a cvičit (štěstí přeje připraveným)
My trénujeme už odmalička - když je sama doma, ví že nesmí otevírat, pokud někdo zvoní (poprosila jsem několikrát kamarádku, aby mi jí otestovala), nepřibližovat se ke sporáku, jídlo a pití má v ledničce, zákaz mazat si chleba (aby se nepořezala o kráječ a zcela sobecky aby nezašpinila celou kuchyň), má mobil (zatím jen na doma) a nastavenou rychlou volbu, ví, že kdyby se něco dělo, má ihned volat. Až nastoupí do školy mobil bude nosit pravidelně s sebou, asi s tím bude problém, protože učitelkám to vadí, ale v tomhle případě mě jejich názor nezajímá. Zatím co jsme jí nechali doma, tak nikdy nebyl problém, spíš jsem měla strach, aby se sama nebála. Jinak k přecházení silnic - trénujeme už asi rok a půl, nepřevádím já jí, ale ona mě a zatím bez problémů, na druhou stranu máme v okolí případ, kdy auto srazilo holčičku (naštěstí je v pořádku a relativně bez následků), takže Katka má vlastně takové varování
Bohužel ke zranění doma u nás došlo, paradoxně jsme manžel i já stáli asi metr od ní