Ahoj, nechci byt prvni, kdo tady bude poucovat autorku - uprimne je mi lito, ze se nemuzes v klidu vyspat, protoze ja sama zdravy spanek povazuju za dulezitou cast zdrave zivotospravy. Mam dve male deti - kluk 3 roky a holka 6 mesicu - a oba jsem uspesne naucila v noci spat. Moje nestastne kamaradky, ktere maji doma taky nespavce, mi rikaji, ze mam stesti. Ja si ale myslim, ze za tim je mimo jine moje soustavna, vytrvala a zaroven klidna snaha se spanek naucit.....Pokud ti mohu neco doporucit, precti si cast knihy od Jiriny Prekopove: Deti jsou hoste, kteri hledaji cestu....Je tam dost nazorne popsano, jak proziva male dite na magickem stupni vyvoje "nocni hratky s rodici"....Co jsem si ja z tohoto clanku odnesla je, ze v noci zasadne nerozsvecuju svetlo(nematu tak dite pocitem, ze je den), v loznici a pokojicku mame vyvetrano a chlad (coz je nejenom vhodne pro dobry spanek, ale nikomu se pak nechce z vyhrateho pelisku....), behem noci se neji ani nepije (samozrejme jsem kojence v noci kojila, ale uz od pul roku zacala spat celou noc bez probuzeni...),dodrzuju ritualy uspavani a vice mene presnou hodinu, kdy se chodi spinkat...Preji zdar a silu. M.
Předchozí