mám za sebou císaře na přání a nelituju. Netvrdím, že je to ta nejlepší varianta pro všechny, ale pro mě ano. Myslím, že o způsobu porodu by měla rozhodnout matka, protože ona a její dítě pak ponese následky. Musím přiznat, že se mi docela líbí přístup ve Spojených státech - mamince se vysvětlí rizika vaginálního porodu a pak rizika CS, rozhodnutí je na ní, v klidu si zváží, co vidí jako větší problém a co jako bezpečnější variantu.
K tomu za jak dlouho se zotavíte - to je různé, dost záleží na tom, jestli byl CS plánovaný anebo jestli jste se snažily před ním x hodin porodit normálně. Já jsem byla OK už večer (CS byl ráno), nebylo mi sice do tance
, ale v bolestech jsem rozhodně nechodila. Oproti tomu kamarádka se 22 hodin snažila a teprve pak jí udělali cs, fungovala normálně až za 2 dny.
Každý porod je jiný, každá z nás je jiná. Dokonce jsem u kamarádky v Německu viděla video, kde paní prostě s úsměvem přišla, dala nohy od sebe a vypadlo miminko
Neříkám, ať všechny rodí CS, ale ať se všechny mohou svobodně rozhodnout a dostanou k tomu dostatek informací.