Ale ono to není přece o tom, zda "žena má rodit SC nebo přirozeně"! Je to o tom, že já chci rodit tak a tak a ostatním je po tom s prominutím hovno. Proč hned ty proklamace, že když dojde na hlasování....apod. Přesně proto, že každá jsme jiná, každý porod je jiný, ale též žijeme každá jiný život. Já mám pocit, že nestihnu ani náhodou to, co "potřebuji" stihnout do porodu v návaznosti na další dvě děti, co mám doma, tak kdy mám najít čas pracovat na sobě. Práce by patrně znamenala psychofarmaka, jelikož vše ostatní selhává
a ty mi stejně nikdo nenapíše. Měla jsem i epidurál při obou porodech a stejně jsem málem chcípla!S neuvěřitelným obdivem sleduji ty ženy, co porodily, aniž by jim epidurál stihli vůbec píchnout....pro mě jsou hrdinky. Já se prostě bojím ne na základě fobie, ale na základě zkušenosti. Stejně tak se bojím SC, ale ten mě zatím nezklamal, neboť jsem ho nezažila. Ono i díky tomu, že se člověku nechce detaily popisovat, tak to vypadá, že ufrněná hysterka prostě nechce zažít nějaký ten kousek bolesti....ale pro mě to tak není.