Renato, ale pro někoho to může být jediná možnost (i bez lékařské indikace) jak sis mohla z příspěvků výše přečíst. Jsem pro možnost volby, ale zároveň zdůrazňuji, že je nutné aby maminka byla plně informovaná. A já o tom dost pochybuji, že tomu tak je. Moje pochybnost je na základě mé vlastní zkušenosti o informacích ohledně amniocentézy. Lékař ani genetik mi neřekl, že amnio může skončit zavlečením infekce nebo dokonce potratem. Že miminko se taky může bát anebo proti jehle bojovat a píchnout se, že se tak zjišťují jen dvě vady a proto moje dítě nemusí být ani při negativním výsledku zdravé. Nikdo mě nepodpořil v tom smyslu, že si mám rozmyslet zákrok a pokračování těhotenství. Naopak jediné co jsem si plačíc odnášela z ordinace bylo, že jako vzdělaný člověk přece chápu nutnost tohoto zákroku. A proto pochybuji, že maminky co by si šli domluvit CS na přání by dostaly optimální iformace pro rozhodování.
Jsem také překvapená, že někdo chce císařský řez na přání, ale já jsem zažila vcelku bezproblémový porod tak nemůžu vědět jak se cítí ti co se tak hrozně bojí. Jak říkám, mě je mnohem víc divné čeho se tak bojí prvorodičky. Zdravím tě.