Cizinko,
teď s Tebou souhlasím. Pokud bude zdravotnictví tak daleko, že lékaři proberou s těhotnou všechna pro a proti - prostě až na tohle budou lékaři resp. zdravotnictví připraveno, pak to zní vcelku rozumně. Ale kdyby v této chvíli a za současného stavu mělo být rozhodnuto, zda SC na přání ano, nebo ne, tak si myslím, že by bylo lépe zachovat stávající stav.
A ještě poznámku k Češkám a Němkám:
nemůžu posoudit, do jaké míry jsme si podobné, protože jsem v Německu nikdy nežila. Ale napadá mě srovnání v jiné oblasti. O Němcích se často soudí, že jsou pracovití, akurátní, cílevědomí. O Češích zase, že se místo pracovitosti často snaží jakýkoli systém, nařízení či pravidlo "přečůrat". Nebo že zatímco Němci budují svůj majetek po generace, Češi po Revoluci začali podnikat stylem: Urvi, co můžeš, hlavně ať máš za rok na BMW, za dva roky na vilu. Netvrdím, že je to pravda (jako Češku by mě pravdivost těchto tvrzení mrzela víc než jen to, že se to často tvrdí), ale obávám se, že to, že v Německu nevzrostl počet SC na přání ještě neznamená, že se tak nemůže stát v Čechách...