No, já u prvního porodu žádala i tu eutanazii, CS mi byl málo
Chystám se ke svému třetímu porodu a už potřetí bych ráda sekci. A asi mi to opět nevyjde. Mám za sebou 2 vaginální porody (záměrně nepíšu přirozené, protože na násilném tahání dítěte kleštěma a jeho následném kříšení nic přirozeného neshledávám), jeden s epidurálem, druhý bez (ohledně bolesti srovnatelné, ten s epidurálem bolel nicméně déle a víc). Jak jsem se posléze dosvěděla, můj případ BYL indikací na sekci - přesto mi ji neprovedli, bo neprovedli ani poslední kontrolní UTZ, aby zjistili, že dítě se ven tlačí řekněme jinou polohou, než by měl - výsledkem bylo, že si šprajcnul hlavičku v porodních cestách, já bych ho nevytlačila ani kdybych se přetrhla, sekce už nešla, protože dítě maličko trčelo... takže rychle kleště, roztžená ve všech vrstvách, nekonečné šití, bolesti při milování ještě rok po porodu. Se divím, že jsem do toho podruhé vůbec šla
Kdyby se prvorozenému cokoliv stalo, kdyby byl následkem porodu jakkoliv poškozený (naštěstí není, je moc chytrý a šikovný), ta porodnice by se nedoplatila. Příště už jsem rodila jinde.
Jsem pro možnost zvolit si sekci. A zaplatit plnou cenu, jak ji účtuje pojišťovna. Nevím, zda bych to využila nakonec, ale tu možnost bych ženám dala.