Rozdíl mezi miminkem po CS a normálním, určitě je hlavně v tom jestli je to akutní nebo plánovaný SC a jak porod probíhá po normálním to taky nemusí dopadnout dobře. Doktoři to u mě hnali do krajnosti a mě brali na SC po 15 hodinách porodu, kdy se mi vůbec neotevřeli porodní cesty a odtekla mi voda, dítě přestalo dýchat a byla jsem za 5 minut na sále, na nic nebyl čas SC v úlné narkóze. Malý i já jsme málem umřeli. On byl 5 dní na JiPce a já 2 dny na kapačkách, zachránili nás nakonec oba. Druhý SC byl po 3 letech plánovaně neplánovaný na rizikovém mi řekli zitra půjdete na SC, šlo to tehdy jen v úlné narkóze. Chodila jsem už druhý den a od třetího dne mi ho nosili na kojení. Po 14 letech čekáme třetí a pro svou diagnózu neprůchodné porodní cesty jiná možnost než SC není, chci jen částečnou narkózu, abych aspoň thle mimi viděla a tak uvidíme jak to dopadne.
Normální porod skončil mojí kamarádce taky SC. Nejdřív rodila, malý nešel ven, tahali jej kleštěmi, ale nevytáhli naopak poškodily mu mozek a díky tomu ochrnul. Vzali ji pak na císař a vtáhli jej zpátky. On 3 měsíce bojoval o život a ona týden...druhé dítě po několika letech taky rodila už císařem a je zdravé. Takže není porod jako porod.
Předchozí