| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Císařský řez nemusí dítě „udýchat“

No právě...Není porod jako porod. Pokud je císař plánovaný, je fajn maminu nastartovat tabletkou a vyvolat kontrakce a chvíli nechat její tělo pracovat k porodu a potom až udělat sekci. Tak to probíhalo při mém třetím porodu. Chlapeček v bříšku cítil, že už se něco děje a začal se připravovat. Hned jak ho vytáhli začal křičet krásným sytým hláskem, takže žádná aspirace plod vody apod...Do inkubatoru nemusel, byl 41 týden. První chlapeček taky císař, taky epidurál, jenom bez prostaglandinu. Chlapečka vytahli, šedivý jak myška a museli ho odsávat, až potom zčervenal a začal křičet. Teď se jeví v pořádku, je mu 8 let. Prostřední dítě jsem rodila přirozeně, ale porod dlouhý, druhá doba porodní přes dvě hodiny. Zaplať Panbůh mám tři zdravé chlapečky. Hodně přemýšlím o tom zda ty císařské řezy nebudou mít ještě nějaký negat. dopad, např. neprůbojnost, ostýchavost apod...Někde jsem o tomto dopadu četla, prostě ty děti nemají tu prvotní zkušenost, prodrat se na svět a potom jim vše připadá složité a těžké. Ale zase na druhou stranu znám pár lidí co jsou sekcí a průbojnost jim nechybí. Někdy jsem zalitovala, že se kluci nemohli narodit normálně, ale pomyšlení, že by třeby norm. porod nedopadl dobře a kluci byli postižení mne rychle vrátí do reality. Zkrátka věřím, že to jak jsme se narodili je určeno doopředu někým daleko moudřejším než jsme my. Tak hlavně ať jsou ty naše děti zdraví a šťastný, ať už se narodily jakkoliv. J.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.