Obě děti jsem rodila císařským řezem. První porod byl v podstatě už tak naplánovaný, miminko bylo koncem pánevním, takže lékaři řekli, že vzhledem mému astmatu bych to nemusela udýchat. A byla jsem ráda, měla jsem strach, že se našemu vymodlenému miminku něco stane, když si nějaký doktor bude chtít vyzkoušet rodit konec pánevní přirozeně. Nakonec jsem rodila císařem, protože se mi objevila náhle preeklamsie a málem jsem jim tam umřela. Rodila jsem v 36 tt, miminko bylo malinké, ale zdravé, teď je to zdravá pětiletá slečna, která neměla a nemá žádné dýchací problémy (viz článek). Druhý porod už byl horší, jelikož jsem před otěhotněním prodělala mrtvici (z hormonální léčby při IVF) a musela jsem si celé těhotenství píchat heparin, nemoci se v těhotenství nabalovali, nakonec jsem si musela píchat i inzulín, takže císař se opět naplánoval na 38tt ani tentokrtá jsem to do této doby nevydržela rodila jsem 37tt. Dýchací problémy syn též nemá a neměl.
Spíš mě dostal přístup anesteziologů. Při prvním císaři se se mnou nikdo nebavil a že to bude v EPI přišel všeuměl, který mi to tam napíchával třičtvrtěhodiny, měla jsem tam šest vpichů než se trefil a to už jsem byla polomrtvá (tlak 220/140, špatné ledviny), málá pak byla během 20-ti minut venku. Před dalším císařem jsem řekla, že už v žádném případě EPI nechci jen celkovou. Mladá ambiciozní doktorka, začala hned vyhrožovat, že jsem hloupá a že tyhle staré matky (36 let), které lpí na tradicích a tím ohrožují své dítě nechápe a jestli chci, aby museli chlapečka hned po porodu intubovat.... chtěla mě vystrašit, vystrašila mě. Pak přišla jiná, která mě dostala na starosti a bylo to úplně o něčem jiném,ale už jsem byla vystrašená, tak jsem na to kývla. Přesto si do papírů napsala, že jí to řeknu až ráno, jak se rozhodnu a když se mi to nebude zdát, tak to můžou změnit. Dokonce vzali na vědomí i mé migrény, takže jsem neměla spinální, ale klasický EPI, u kterého se musí asi tak půl hodiny čekat než zabere až potom se může operovat, ale není tam tak častá komplikace bolení hlavy. Píchla to hned napoprvé a já si to snad i užila, všechno jsem slyšela, malýho jsem viděla, pohladila....prostě paráda....
Předchozí