| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Císařský řez nemusí dítě „udýchat“

Samozřejmě že záleží na výchově, ale je dobré vědět že něco je trošku jinak a tak k tomu přistupovat.
asi jsem to psala trochu nepřesně, nejde o to, že děti po císaři jsou pecky líné nepohyblivé, ale spíš roztěkané, hůř se soustředí na dokončení úkolů, nejsou tolik cílevědomé, snáz je něco odradí od dokončení úkolu ale hlavně, NENÍ TO PODMÍNKOU ŽE TAKOVÉ BUDOU, JEN JE TO U NICH ČASTĚJŠÍ.
A samozřejmě, zejména v případě akutní sekce, je zde jistá pravděpodobnost kombinace s poškozením z přidušení, byť i velmi mírného a nenápadného.
V našem případě je malá středně hyperaktivní, střední porucha soustředěnosti, má nerovnoměrný vývoj a je velmi rychle unavitelná.
Kdybychom se nedostaly k děské psycholožce kvůli úplně jinému problému, zůstalo by mi to utajené. Vypadalo to prostě že je malá živá, nedokáže si hrát víc jak cca 10 minut s jednou věcí, často odbíhá od jídla, a třeba v okamžiku, kdy začala chodit, přestala na čas úplně mluvit. Má velké výkyvy v chování, některý den je v pohodě, ale někdy je naprosto mimo a nedokáže nic jen lítat od jednoho k druhému.
Teď, když nastoupila do školky, přestala kreslit, resp. z obrázků kdy dokázala už nakreslit rybu, kolo, auto, se vrátila k čárání, nenakreslí kolo, jen kombinuje barevné čáry. Odjakživa se snadno unaví, a ještě teď pokud není ve školce, po obědě spí běžně tři hodiny.
Zejména to odbíhání od jídla jsem považovala za zlobení, ale ona za to prostě nemůže. PRávě díky konzultacím s psycholožkou jsem se naučila jak jí správně vést, usměrňovat její pozornost. Jen s tou únavou nejde nic dělat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.