Lízo, nevylučuju, že žiju v bludu, každopádně po předchozím upsání se jsem si změřila teplotu a pořád se pohybuju přes 39st., což mi spolu s odporem k právním kličkám nenechává moc manévrovacího prostoru. Pamatuju si, že hlavní spor u sekcí je v tom, že řez musí být proveden při specifických indikacích a podmínkách. V žádné skupině indikací není uvedeno přání matky, takže přes poučení o komplikacích a rizicích operace nemám podložen bod, že se jedná o zákrok v zájmu života či zdraví operovaných. (V téhle situaci je zásah proti vůli nemocného opravdu mymi, týká se to žen v bezvědomí a novorozenců, ale to opravdu nesouvisí s operací na přání.) Nejsem právník a nejsem teď schopná číst zákoník a hledat, kam to zapadá. Já sama mám největší problém s tím, že interpretací volně položených vět zákona je tolik, že mohou být vyloženy v můj prospěch i neprospěch. Zatímco já musím mít na zřeteli prospění zdravotnímu stavu pacienta. Což bez zdravotní indikace k císaři opravdu nemám a cítím se natolik ve vzduchu, že je mi fuk, kdo mě může pokládat za sraba. Můj bývalý nadřízený soudem prošel a výklad právě tohoto bodu vedl k tomu, že nemocnice zcela přepracovala znění tzv. reversů dle předloh z jiných zemí (které se jinak u nás nevyžadují). Bylo nám řečeno, že soud nesmí zpochybnit jasný prospěch pacienta. Vážně si to u císařů na přání neumím zdůvodnit ani pro sebe, a jdu spát. Kdoví, jaké bludy bych při té horečce ještě vypustila.
Předchozí