| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Císařský řez nemusí dítě „udýchat“

Kraviny? Nezlob se na mně, ale Ty máš zřejmě patent na rozum, to že má někdo na věc jiný názor než Ty, ještě neznamená, že řeší kraviny. Já jsem zrovna z těch, co na věc nemají vyhraněný názor, nemám dostatek odborných informací a tak si netroufám (tak jako Ty) přiklonit se striktně na stranu jednoznačných odpůrců či příznivců SC.
Jsem diabetička, dcera se v posledním trimestru jevila větší a tak moje gynekoložka plánovala můj porod vyvolávat zhruba tři týdny před termínem (kdy malá měla dosáhnout takové té normální porodní váhy kolem 3,70 kg) - s tím, že není důvod pokusit se rodit normálně, celé těhotenství probíhalo naprosto v pohodě, a pokud by se vyskytly nějaké komplikace, samozřejmě jedem na sál.
Rozum mi celou dobu říkal, že bude samozřejmě super, pokud porodím vaginálně a svým způsobem jsem tajně doufala, že to tak dopadne. Jenže (absolutně paradoxně) jsem na druhou stranu taky tajně doufala, že se bolesti vyhnu a budu muset rodit císařem - byla to celkem schíza, a tak jsem byla ráda, že to v mém případě opravdu rozhodnou až lékaři podle okolností. Absolutně jsem jim důvěřovala (FNsP Ostrava). Nakonec jsem si vyzkoušela obé - v pondělí jsem byla domluvená na vyvolávání , v pátek večer předtím jsem začala (po horké koupeli) rodit spontánně, všechno vypadalo OK, nicméně po 16 hodinách kontrakcí nakonec díky pomalému průběhu s nic moc ozvami holčičky bylo rozhodnuto o SC. V epidurální analgezii, byla to rychlovka, všechno dopadlo na výbornou, malá apgar 10,10,10, já druhý den běhala jak srnka, za pět dní jsme byly doma. Byl to (jak jinak) nejhezčí zážitek mého života, hrozně ráda na to vzpomínám, ALE: celé šestinedělí jsem furt uvažovala nad tím, proč tomu furt chybí taková ňáká třešnička na dortu. Až pak jsem na to přišla a dokázala to pojmenovat - prostě jsem si ten porod neodžila a někde vzadu jsem měla zasutý pocit, že jsem to odflákla. Už to odeznělo a překryly to jiné vjemy a starosti a radosti kolem Aničky, ale bezprostředně po porodu to bylo celkem intenzivní.
Takže ono to není jenom technicky o tom - říznout nebo vytlačit, ale má to i psychické aspekty. Nikdo nemá patent na rozum a já bych to tím pádem raději nechala na těch, kdo ho v tomto směru mají přece jen trochu víc, a to jsou doktoři.
Mějte se fajn a ať všechny příchody Vašich miminek dopadnou na výbornou.
Míša

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.