Jelikoz patrim do zdravotnicke rodiny a moje mamca dela na gynde a porodnici, muzu uprimne rict, ze spousta z vas, ktere nadavate at uz na cisare nebo na chovani doktoru, nevite o cem mluvite. Kdyz jsem pred dvemi mesici rodila ja, porodni asistentka mi narovinu rekla, ze nejdulezitejsi je aby bylo detatko v poradku, a pak teprve je na rade to ostatni. Moc dobre jsem chapala, co tim mysli, a ackoliv jsem vedela, ze o me tu az tak nejde, byla jsem stastna ze to doktori berou takhle. vysvetlovala mi, ze ikdyz je to pro maminku bolestiva a nervy rvouci zalezitost, pro to detatko je to jeste mnohem horsi. Po deviti klidnych mesicich kdy si hovelo v brisku ho najednou neco tesne sevre a cpe ho to kamsi, kam se mu vubec nechce. Miminko netusi co se s nim deje a musi se strasne bat. Doktori se vzdycky snazi udelat vsechno proto, aby byl prcek v poradku, a nekdy to proste bez cisare nejde. Pri tlaceni muze vzniknout otok a male nema dost mista aby proslo. Muze se stat spousta dalsich veci, ale verte ze nikdo by se vam v zadne porodnici nesnazil zamerne skodit, ani v nejmensim...
Předchozí