V mnohém mohu souhlasit,avšak já nemohu říci,že by byl můj první porod málo bolestivý,nejhorší byli křížové bolesti a na několikeré upozornění personálu,že mám ležet mi přišlo chvílemi " k smíchu" řížové bolesti mi zvedali ajá nemohla ni dělat,můj prvorozený šel koncem pánevním a tak ke konci mi čekalo to nejtěžší,na pár sekund jsem myslela,že už víc zatlačit nemohu,nemám sílu energii...,ale nakonec na potřetí se nakonec vše ke zdárnému konci podařilo.Na podruhé jsem rodila císařem kvůli svým zdravotním problémům,...přesně,ploužily jsme se kolem stěny a to já byla mezi těmi nejčilejšími.No snadno,když jsem to konečně rozchodila,sedla si či lehla a ono to ztuhlo,bolelo to jako čert,tak jsem raděj chodila co to šlo. Shodly jsme se,že přirozený porod je lepší,vlastně všechny co měli zkušenosti s obojím a to měla na poprvé koncem pánevním,ale to raději tento porod než císaře,právě proto,že druhý den jsem byla v pohodě a mohla jsem všechno.Já bych osobně preferovala vždy pokud to jen jde přirozený porod- dárek na konci za to přeci stojí, v podobě toho nádherného uzlíčku