Janíčku, tak já začala až teď u třetího dítka
. Zatím mám jen pár kousků, látkuju teprve 14 dní? ale budu rozšiřovat. Jednorázovky dávám na ven a na noc, uvidím, jak nakonec dopadnu. Ty nové látkovky se mi moc líbily a protože už asi čtvrté dítko nebude, tak jsem to chtěla vyzkoušet, říkala jsem si, buď to půjde a bude dobře, nebo to nepůjde, plenky prodám a bude taky dobře
. Špinavé plenky nikde neskladuju, ale vyperu v ruce, . Až jich budu mít víc, přihodím k normálnímu světlému prádlu, stejně peru tak 4-5x týdně. Jo, problém je schnutí, plenky mi schnou tak 24h - bydlíme v paneláku a byt nemá balkón, ale sušák prostě zavřu v ložnici a hotovo, stejně je věčně roztažený. Myslím, že se mi to finančně vyplatí, protože ty látkové plenky se pak dají s určitou slevou prodat, takže se aspoň část vrátí. zatím v tom nevidím.
Jinak kombinování látkových a jednorázových plenek mi vyhovovalo i u starších dětí, ale teď poprvé uvažuju, že bych mohla eventuelně přejít výhradně na látkovky. Nejsou v tom důvody EKO a BIO, někdy mi přijde, že se to trošku přehání a určití lidé jsou schopni žít na samotě bez tekoucí vody a elektřiny, tak to neee. Jen hledám to, co mě a malé bude nejvíc vyhovovat. Takže nezesměšňuju výhradní látkařky a neodsuzuju výhradní jednorázovkářky...