To bohužel nevím, možná na stránkách min. zemědělství nebo SZIFu, něco málo by mohlo být i na stránkách ČMSCH.
Já v tom několik let žiju, pracuju v ZD jako účetní živočišné výroby, takže eviduju každou injekci na každý zvíře, stejně jako krmivo, stelivo a další. A samozřejmě taky prodej jak na jatky, tak na nutku či do kafilerky. Ke každému prodeji na jatky musíme dát veterinární osvědčení a jak jsem slyšela zase od kamarádů řezníků i na jaktách si dělají nějaký rozbory. Z nutky potom chodí veterinární osvědčení jako podklad pro fakturaci (je tam vypsané které maso bylo nezávadné a které poslali dál do kafilerky).
Všechno je dost pečlivě hlídané, chodí kontroly z veterinární správy, musí se hlásit každý pohyb zvířete a to i v případě, že je přemístíme jen z jednoho chlíva do jiného. My máme jen skot a prasata, ale vím, že podobně jsou u nás hlídané i ovce, kozy a koně.
Předchozí