U nás se moc igelitáků nenajde, když jdeme do krámu tak si bereme igelitáky ty co máme doma, zeleninu většinou do ig vůbec necpeme.Když je sáček zničen-vytřídíme.Tašky z igelitu nemáme.PETky nekupujeme-není důvod kupovat balenou vodu,saponáty mám ekologické-odbouratelné, baterie minimálně.Toť o vaší otázce-ne tedy zrovna určené pro mne. Pleny na jedno použití jsou díky plastům téměř nerozložitlné, někdo pálí doma (s tím že je to přece jenom papír)-což je pro mě zrůdnost,protože vznikaj nebezpečný plyny-tuším že methan. Jinak jdou do spaloven (pokud někdo nepohodí u silnice, v lese-i to jsem už viděla)-kde jsou alespon filtry, ale i tak spalovny-nic moc. No a ČOVky to zvládaj. Jo a ty prací prášky,od 1.10. 2006 jsou fosfáty v pracích prášcích zakázány, my pereme bud ve slizu,žluč.mýdlu a nebo máme jiný EŠV (ekologicky šetrný výrobek).
Jen doufám, že látkovky se budou používat víc a víc a jednorázovky vymizí tak rychle jak se tady objevily-a to i v porodnicích! A pro holky "jednorázovky" přečtěte si něco o látkovkách at se tady pořád dokola neobjevuje o žehlení plen-vždyt žehlit se nemusí