Přesně, jinak já jsem fanda jednorázovek, i když jsem si přečetla "jak jsou nebezepečné". Na druhou stranu lidé žijící bio a eko apod. už mi přijdou docela zfanatizovaní (omlouvám se, ale tolerantní jsem skutečně ještě nepoznala). Chápu, když kamarádka používala látkovky a říkala, že je s tím víc práce, ale je to fajn - prostě nikomu nic nevnucovala. Ale nedávno jsem šla do lékárny pro krém od Biodermy a lékárnice mi začala vnucovat přírodní kosmetiku, "protože je úplně nejlepší" apod. Odmítla jsem, protože jsme doma vyzkoušely Weledu (Kačka pro děti, já tu mandlovou řadu) a Katka skončila v nemocnici a já se týden nemohla ukázat venku, než mi alerg.reakce zmizela. Na to mi paní řekla, že to není možné, že přírodní kosmetiku snese úplně každý a mám si vzít Weledu. Nakonec jsem si nechala zavolat vedoucí lékárny a odešla jsem s pracně vybojovanou Biodermou, která nám sedne. To samé u pokladny v supermarketu - vezu pytlíkovou polívku. To budete jíst a dáte to i té malé?! Ano. To nemůžete víte, kolik v tom je éček? a pak už následovaly jen prognozy, že zítra max.pozítří umřeme v bolestech. Takových případů je víc. Pro mě, za mě, ať si každý jí, co chce, používá, co chce, ale neměl by tak aktivně do toho zasahovat jiným.
Předchozí