Insulo, a ty to směrování jejího apelu na toleranci chápeš?? Já ne. Zkusila jsem si udělat takovou bilanci autorčinou optikou (v podstatě toho asi máme dost společného).
Nerodila jsem doma, ale dvakrát v porodnici. Přesto mě čtení o domácích porodech a argumenty pro ně stále baví a zajímá. Pokud by se mě to bolestně dotýkalo, nebudu to číst.
Látkové plenky nepoužívám a ani nebudu. Na své cestě k ekologii jsem ustrnula u papírových eko-plen a jiný důvod pro používání látkovek sama pro sebe nenašla (mým dětem papírovky zdravotní problémy nezpůsobují). Přesto vítám, že tato alternativa existuje, možnost volby je vždycky jedině přínosná. Jediná alternativa v tomto směru, ke které jsem lehce skeptická, je bezplenková komunikační metoda. Ale zdá se, že i ta u někoho funguje a pokud to vyhovuje matce i dítěti, tak proč ne? Rozhodně se mě nedotýká, že někdo balí dítěti zadek do něčeho jiného, než já, nebo mu ho nebalí vůbec.
BIO potraviny - tam jsem taky tak trochu na půl cesty a přiznávám otevřeně, že asi hlavně kvůli své lenosti. Pokud se mi poštěstí nějaké důvěryhodné BIO sehnat, ráda ho koupím. Jinak jedeme v klasice. A problém v tomto případě nevidím v ceně, ale hlavně v dostupnosti (když člověk žije ve městě). Jistě, nemá moc cenu uvažovat o předraženém rádoby-bio ze supermarketů.
Takže v podstatě se nedá říct, že bych na tom byla o mnoho líp nebo hůř než autorka, přesto se necítím dotčená nebo ohrožovaná volbou, názorem a alternativou někoho jiného.
Tak v čem je problém?? Vysvětlí mi to autorka nebo někdo, kdo se s vyzněním jejího článku ztotožňuje?
Předchozí