Lucie,
mohla bys mi, PROSÍM, napsat, jak se ta netolerance ze stran "alternativců" projevuje? Mě by to skutečně zajímalo. Nutí tě rodit doma? Nebo ti nadávají, že nekupuješ biopotraviny? Fakt bych byla moc ráda, kdybys mi odpověděla.
Já ti zase napíšu, jak jsem si netoleranci "užila" já, a to se rozhodně za alternativce nepovažuju.
Porodila jsem doma. Už během těhotenství mi docela dost lidí nadávalo - že jsem nezodpovědná, že chci své dítě zabít, proč jsem radši nešla na potrat, chudák dítě, snad aby se radši nenarodilo. Že do porodnice jít MUSÍM. Že doma se rodit NESMÍ. O mém blížícím se porodu byla informovaná jak porodnice (ačkoliv ti už to věděli ode mě), tak policie (aby mě násilím eskortovali a tím "zachránili" dítě). Po porodu jsem dostala několik anonymních "gratulací" typu "škoda, žes při tom nechcípla, ty krávo, i se svým parchantem". Nějaký lékař (?) mi dokonce telefonoval a vyhrožoval, že budu mít na svědomí úmrtí žen (a jejich dětí), které mě budou následovat (zřejmě předpokládal, že budou doma rodit pouze z toho důvodu, že doma porodila Sylva Š.).
Poznámky typu "Vy jste rodila doma? Ale jinak vypadáte úplně normálně" mi připadají spíš úsměvné, než urážlivé, ale když to slyšíš po třicáté, už to moc vtipné není...
Předchozí