To je mi opravdu líto, že máš takové zkušenosti. Právě možná z těchto stesků (nic ve zlém, taky by mi to bylo nepříjemné) jsem nabyla dojmu, že ostatní veřejnost je k alternativcům netolerantní. Promiň, ale po přečtení včerejší diskuze jsem trochu na rozpacích. Bylo tam naházeno poměrně dost špíny na porody v porodnici, každá žena, která rodila v pohodě v porodnici, byla okamžitě rozcupována a každá komplikace byla dávána za vinu právě lékařsky vedenému porodu. Já jsem rodila v porodnici dvakrát úplně OK, jednou trochu hůř , nedej bože, abych to zmínila. Okamžitě bych se dozvěděla jasnou diagnózu od domarodek s tím, že doma by se mi to nestalo (není to to samé, co slícháš i ty?). Jak se veřejnost chová k alternativcům je mi opravdu líto, ale nechovají se tak všichni. Stejně tak "alternativci" nejsou svatí a nemyslím si, že se chovají jinak než ostatní. Jen jich je vcelku asi míň (od toho je to "alternativa", že), tak bych řekla: procentuálně je hulvátů v obou skupinách stejně, jen v absolutních číslech alternativců samozřejmě méně. Nebo jsou alternativci jiný lidi než ostatní?
Ale pro jistotu ještě jednou opakuji, to jaké máš zkušenosti, je mi opravdu líto a doufám, že jednou budeme jako společnost opravdu tolerantnější. Nicméně myslím, pořád je to fifty fifty.
Toť můj názor, nic víc.
Předchozí