Hledala jsem v diskuzi nějaký konkrétní důvod, proč nerodit doma.
Našla jsem pár příběhů, které měly ukázat, jak v úžasné porodnici úžasný, leč trochu surovější personál zachránil matku i dítě, páč doma by určitě umřely. No, kdyby mě "zachraňovali" třeba jako Colorlight, podám na ně žalobu. Takže žádný konkrétní případ, ze kterého by jasně vyplývalo, že komplikace nezpůsobily zbytečné zákroky nebo že by se na problém nepřišlo včas doma (nebo bylo naprosto jasné, že autorka by doma rodit nemohla), jsem nenašla.
Hledala jsem nějaké podložené argumenty. A nenašla jsem nic, než "já si myslím", "naše paní doktorka (popř. kamarádka) říkala", "někde jsem četla", "tak nějak vyplývá z kontextu", "domorodky si to určitě myslí" atd.
PROSÍM, máte někdo aspoň jeden jediný KONKRÉTNÍ důkaz, že porody doma jsou nebezpečné? Sem s ním, jsem na něj zvědavá.
V opačném případě - není vám to už trapné, nepřemýšlet, nečíst odborné studie, na které hojně odkazuje Cizinka, a pořád kolem dokola opakovat ničím nepodložené nesmysly?
Nebe je zelený, nebe je zelený (není, ale když to budu opakovat pořád kolem dokola, třeba tomu někdo uvěří).
Předchozí