Jito,
Fakt, ze jsi nerekla, ze domaci porod je hazard, "jenom" hajis clanek, ktere presne tohle naznacuje. Jen jsi napsala, ze neveris statistickym, to jest empirickym dukazum. Jak jinak muzeme vedet, co je efektivni, nebo co je a neni bezpecne, jake co ma rizika, jestli ne pres empiricky vyzkum??? Pokud neverime dukazum, dosazenym racionalni metodou, tak pak vsichni muzeme nadavat na cokoliv.
Misto toho, abys spekulovala, radej si dej do hledani, a podivej se na stranky Hnuti za aktivni materstvi, kde je velice rozsahla bibliografie v cestine o prirozenym porodu. Ze nejsou informace? Cha! Tyhle informace take podavaji nezavisle PAtky, kdyz uz si berou na krk nekoho jednodussiho. Prece jde o jejich reputaci, jejich praxi. Madla take rodila doma v Cesku, a koukni na jeji popis jak byla pripravena!
No obraz domarodky jako blbky a hazarderky chteji mit veskere obhajkyne clanku Lenky, prave proto jim ten clanek tak se libi i pres svoje veskere nedostatky v elementarni logice. Ja si priklanim spise druhe jedine logicke moznosti lzi. Lez je proste lez, Jito a jine slusnejsi slovo proto neni. Protoze oznacuje dost hanebnou skutecnost.
A opakuji po 100. pravo na nazor mame kazda a kazdy, ale prave proto jsme chodily do skoly, abychom se naucili, jak takovy inteligentni nazor tvori. Kdyz jde o prirodu, hledame relevantni empiricke studie, ne? Nebo az prijdu s nazorem, ze je zdravy krmit deti muchomurkou zelenou, nikdo se mi neozve ve jmeno tolerance?
Předchozí