| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Troška tolerance

Tak jsem se zabrala do čtení diskuse okolo článku lenky a nakonec mi to nedá než napsat to, co stejně nezpůsobí žádný zásadní průlom- ono totiž asi není kam se lámat.:-)

Můj vztah k porodům doma je velmi kladný- nad vystupováním lékařů a embargem na zákonem uznané právo rodit doma, které má stejnou hodnotu jako porod v porodnice nebo v por.domě mi zůstává rozum stát.
Názory Cizinky k tématu domácích porodů a vyhledávání a svobodě informací se mi moc líbí.
Sama jsem doma z vlastního rozhodnutí nerodila, i když jsem po tom ČÁSTEČNĚ toužila. Myslím, že článek Lenky není smyšlený, ani v něm nevidím popisované logické nejasnosti a rozhodně mi připadá zbytečné označovat autorku za lhářku.

Článek totiž NENÍ o domácím porodu, ani o hodnocení domácích porodů, k tomu pouze nešťastně svádí odkaz na nenarozená bříška a závěrečné zhodnocení ve smyslu- porodnice nám zachránila život a výzva matkám, aby neblbly.
Je pochopitelné, že to domarodky cítí jako odsouzení domácích porodů- protože opravdu v ČR odsuzovaný většinou(většinou společnosti) je- a to neprávem.

Četla jsem ten článek znovu a je pro mě zřejmé, že je to velmi intimní a emocemi nabité vyprávění a svých pocitech o porodu, taky je tam jasně řečeno, že autorka původně chtěla rodit v porodnici a porod doma jí během těhotenství ZAČAL připadat jako dobrý nápad, ZAČALA se ptát a studovat (ne, že se ponořila do všech odkazů k tématu) a taky že s trochu nečekaným začátkem porodu KLÍČÍcÍ myšlenku zaplašila a pak už vše šlapalo ve "starých známých "zdravotnických" kolejích. Ten společenský apel na další bříška a matky je přece jasné sdělení- Toto je můj příběh a příběh mého dítěte, ještě teď jsem dojatá a vděčná, že jsme oba zdraví a za to děkujua byla to pro mě taková síla, že mě to k tomu tématu pořád vrací a mám potřebu se o to s vámi podělit. A taky opravdu jsem měla velký strach a příště bych rodila už jen v porodnici, protože bych se doma bála, že se něco podobného může stát znova, i kdybych 100 x četla ve statistikách, že vedení porodu doma je v tomto bezpečnější.

Prostě směšovat logické a statistické závěry a životní příběh prostě někdy nelze a jestli to někoho od domácího porodu odradí tak si myslím, že prostě pro to nebyl připravený. Byla bych ráda, kdyby autorka dočetla až sem, protože je mi líto, když někdo sdělí upřímně svůj příběh a je pranýřován jako nevímkdo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.