Kamyš, to je bezva, že se ti to povedlo jak jsi chtěla, ale právě - ne všem, byť připraveným, to štěstí přeje... A to riziko tu je.
Takzvaná rizika ohl.epidurálu jsou mnohem menší zlo, než zlostná nespolupracupracující rodička, řvoucí hesla typu "vyndejte TO" ze mně...
Nejsem stroj na výrobu mimin, k rodičovství jsem dospěla po zralé úvaze, že chci být matkou a věnovat se dítěti, dát mu lásku a podobně, ale nejsem typ rodící samice, jak tu někdo napsal. Jsem křehká bytost, nesnášející bolest a nekontrolu nad svým tělem s svými reakcemi.
Císař byl pro mně bezbolestný, právě díky zázrakům a medikamentům, které již dnes existují.
Moje dobrá kamarádka rodila v Hořovicích, má dva metry a je štíhlá, ale pánev má díky své výšce na porod víc než ideální a dopadla asi se 60 stehy zvenku i zevnitř a po týdnu jí "manuálně" odtraňovali výměšky,protože nornálního vyměšování nebyla schopná. A to přes to šití.... Něco takového zažít, z toho bych měla trauma, jak fyzické tak psychické.Mně císař nebolel a vím,že kdybych neměla tu možnost SC, rodila bych jedině s epidurálem a nejlíp v kombinaci s jinými medikamenty a chtěla bych to co nejvíc urychlit abych to už měla co nejdřív za sebou.
Předchozí