Víte, já si taky nemyslím, že všichni lékaři jsou dobří a všechny nemocnice jsou dobré - ale co v praxi můžeme dělat jiného, než dopředu si zjistit co a jak daná porodnice praktikuje a podle toho si vybírat? Chápu, že v třeba Praze je výběr lepší než někde jinde (nejen co se týká porodnic), ale vyhlášené porodnice nejsou jen v Praze - z Prahy zas jezdí ženy rodit třeba do Vrchlabí atd....Já s Vámi se vším souhlasím - útulné porodní pokojíčky, podřídit úkony lékařů přání ženy (pokud je to možné), atd....jenom nevím, jak toho chcete jinak dosáhnout než vybrat si to tam, kde vám to vyhovuje. A jak chcete coby laik posuzovat, kdy byla indikace k císařskému řezu správná a kdy to bylo zbytečné. K tomu nástřihu - např. já rodila u lékaře, který rozhodně rutinní nástřihy nedělá - ale v mém případě dítě muselo rychle ven, tak nástřih udělal (a asi je to tak i jinde - pochybuji, že by někde ženu už ve dveřích nastřihávali...)Ještě se za to omlouval. Samozřejmě já nemůžu 100% vědět, jak moc to opravdu bylo nutné nebo ne - a nehraju si na hrdinku, která všechno ví nejlíp - ale doktora jsem si vybrala pečlivě takového, kterému věřím a svěřila se do jeho rukou. Podobné je to s kadeřnicí nebo autoservisem - vy sice nejlíp víte, co a jak chcete, ale pokud chcete nějaký pořádný výsledek, stejně se někomu do péče svěřit musíte - vyberete, dohodnete se co a jak chcete, ale dál už do odobrných rozhodnutí nekecáte!
Předchozí