No posledních pár let nevím, já mám zkušenost před 2 roky, kdy se mi narodila dcerka se špatnou prognózou - doktoři předpokládali, že na 90% umře, byl to plánovaný císař a bez ptaní mi šli zastavit laktaci injekčně, přitom jsem se předtím pídila, jak ji rozjet, dali mě po porodu na gynekologický jip a pak na pokoj k 5 dalším pacientkám, kde leželi po interupcích, potratech v 1. trimestru, ... s povolenýma návštěvama na pokoj. Dokážete si představit, že se každé 3 hodiny snažíte odstříkávat, abyste se rozkojila a musíte kvůli tomu na chodbu na dost nechutný záchod a mezitím nemůžete kvůli těm návštěvám spát? Volné pokoje jinde byly, jen nechtěli, abych se musela koukat na "šťastné maminky" ale že by se mě zeptali? Ještě teď mám noční můru: Ptala jsem se na jipu, jestli dcerka přežila noc. Volali na oddělení a pak řekli, že mi to přijde říct lékařka po viyitě - což bylo po dalších třech hodinách a já celé ty tři hodiny měla za to, že umřela, protože jinak by mi řekli, že žije. Že o stavu pacienta informuje lékař je jedna věc, ale že žije, mi snad může říct kdokoliv, já se neptala na diagnózy, nebo tak.