Myslím, že je to hodně o přístupu personálu. Někde si připadáte jako úplný debil. Mají navyklé přístupy a nehodlají nic měnit. Děti dolévají glukózou i když z vás stříká mléko, berou vám je z pokoje a hlídají, abyste je neměly moc dlouhou ve své posteli, abyste je nezalehly nebo snad neinfikovaly. Přidám osobní poznatek, když máte známého někoho z personálu porodnice, zjednoduší to situaci. Nikdo vám nedá otevřeně najevo, že jste otravná prvorodička, která se na všechno ptá a moc věcí jí není jasné. Fakt je, že i když všechno dokonale nastudujete, stejně vás může spousta věcí zaskočit. Chystala jsem se rodit přirozeně, s účastí manžela a nakonec jsem rodila sekcí a i když jsem měla epidurál, museli mě uspat (fakt nádherný porod, oholení, potupný klystýr v přítomnosti další rodičky, WC bez dveří jen se závěsem, bylo mi pak špatně, všechno mě bolelo, týden jsem chodila v předklonu a čtyřkilové dítě nemohla nosit). Vím, že některé věci prostě neovlivníme, ale přístup personálu většiny porodnic k porodu by se měl změnit. Druhé dítě jsem také rodila sekcí, kupodivu jsem mohla aplikovat šetrný klystýr ještě doma, oholení stačilo částečné a nevím jak to vysvětlit, všechno se lépe hojilo a já se cítila dobře.
Předchozí