Jiřko, já neodsuzuji tvé rozhodnutí nejít na vyšetření. Jen nechápu a myslím si, že můžeš využít třeba ultrazvuku. Ten umožní taky posoudit stav miminka bez ohrožení potratu jako u plodovky. Může mu být pak poskytnuta třeba neodkladná třeba specializovaná pomoc už v bříšku nebo ihned po porodu už budou připraveni lékaři mu okamžitě pomoci a vlastně nemusí třeba kvůli postižení po porodu umřít, jen proto, že jsi odmítla zjistit jeho stav v bříšku. Jak se vyrovnáš případně s tímto, že lékaři nemohli tvému dítěti pomoci nebo porod provést tak, aby mu pomohli???????????...co si v ten moment řekneš mělo smůlu. Myslím, že uvažuješ jednostranně - Já to dítě chci ať je jakékoliv...., nemyslíš, že je to vůči němu i sobecké. Navíc já osobně znám co je to starost o nemohoucí postižené dítě a vlastně jen čekání na to až umře...takové dítě měla teta a nejdřív jim tvrdili, že umře do měsíce, pak do roka, pak do 5 let, pak do puberty a pak už nevěděli kdy a dožila se 20 let. 20 let dennodeního praní plínek, podávání mixované stravy stříkačkou, neuměla mluvit, smát se, neuměla se hýbat.... Myslím, že já osobně bych chtěla pomoci svému dítěti pokud by tu pomoc potřebovalo už v bříšku, pro mě dítě nezačíná až tím, že se budu čekat až se narodí a těhotenství není jen o tom nosit dítě a přivést dítě na svět ať je jaké je. Tohle je můj názor a je bohužel jiný než tvůj.
Předchozí