Přidat odpověď
Milá Lenko, a já jsem doteďka měla pocit, že jsem přetěžovaná !!! Klobouk dolů před tvým elánem. Držím všechny palce, ať si vybojuješ v míru a taktem svůj vlastní prostor. A moc přeju, ať se ti podaří ho obhájit . Musí se ti podařit přesvědčit manžela, že nejsi najatá služka za byt a stravu . Opravdu smekám. Drž se. A nezapomeň, je třeba nedovolit, aby se ti takzvaně " vybily baterky".Snad půjde vybojovat nějaký oddech i pro sebe. A ještě jednu radu. Nenechávej ty obtížné a nepříjemné rozhodnutí o pomoci v domácnosti na někdy. Bylo by dobré stanovit pravidla hry co nejdřív. Ze zajetých kolejí se těžko vyhrabete.A taky , pokud budeš dlouho na všechno sama , nebudeš mít pak sílu to změnit .
Já jsem po letech / deseti / změnila dost rázně přístup ke tchýni, a to bys koukala, jak to bylo těžké a bolavé, i když se máme rády. Jen jsem změnila pravidla hry na uklízečku a trvám na tom, aby se mi řeklo : Heleno,potřebuji udělat to a to. A já jsem se učila odpovídat, ano, to mohu udělat tehdy a tehdy. Volovina, co ? Ale byl oheň na střeše.Tchýně byla zvaklá na styl ono by se mělo, a já jí odečítala přání ze rtů. Někdy jsem odečetla něco jinak, a bylo zle. a tak jsem to utla. A zvykali jsme si na to rok. Možná,že to s tvými novými dětmi je stejně. Dávej jednoznačné úkoly a zkus přemluvit svou drahou polovičku, ať je na tvé straně. To ale asi bude nejhorší, co ? Ach jo, jo to se mi to radí. Sedím v teple u počítače a jsem úplně mimo probléma neumím pomoci nničím jiným jen radou. Každej můžeme jen poradit podle svého nejlepšího svědomí a myslet na tebe.Ale rozhodnutí a " provedení " našich dobře míněných rad je na každým z nás. Měj se co nejlíp, a bojuj .
Předchozí