Natvrdo řečeno - vládnoucí muži se nám po celá staletí do našich záležitostí "na.írají" - vše chtějí mít pod kontrolou, i za cenu toho ,že ženám - a tudíž všem, notně znepříjemní život. Moc bych přála dnešním rodičkám, aby se v porodnicích necítily jako nesvéprávné, aby netrpěly bolestmi,např. poporodními, protože není na léky... A mělo by to začít u vyjadřování: Kdysi se říkalo - porodila mu dítě, povila mu dítě, má těžkou hodinku - a dnes? Dnes vážně rodí muži! V televizi slyšíte o hokejistovi, že se MU včera narodilo dítě, Gott také nedávno RODIL...Nejhorší je na tom to ,že už jsem v diskuzi četla názor muže, že prý se my, ženy neobejdeme v ničem bez mužů, protože oni nás musí i rodit! No to je síla! Ale ženy si samy za to mohou, protože neříkají se správnou dávkou zdravého sebevědomí: PORODILA jsem. Ony klidně říkají - narodilo se mi - jako kdyby snad u porodu dítěte, který zplodil muž (jak jinak, že?) - nebyly. Já vím ,že maminky mají tisíce jiných starostí - ale bohužel, řeč svědčí o mnohém a hlavně - o zveličování mužského přínosu (spermie) a naopak - o neúctě k výkonům maminek (vajíčko, těhotenství, porod, šestinedělí, kojení). Radmila
Předchozí