Homeopatika při očkování:
1) proti TBC - Silicea 9CH - 1x denně 3 kuličky
po očkování zarudnutí vpichu, křeče průjem; podávat, dokud se nevyhojí rána
2) Proti Hepatitidě A i B - Phosphorus 9 Ch - 1x denně 3 kuličky po dobu 10-14 dní od očkování
3) všechna ostatní očkování - Thuya 9Ch - 1x denně 3 kuličky po dobu 10 dní od očkování
Obecně - horečka:
1) Aconitum Napellus 9 nebo 15ch, 3x-4x denně - horečka s prudkým nástupem doprovázená zimnicí a velkými teplotními výkyvy; následkem prudkého prochlazení nebo vystavením velkému horku; zarudlá suchá kůže, absence pocení; intenz.žízeň s chutí na velké množství studené vody, silná agitovanost, pocity úzkosti se strachem ze smrti
2) Belladona 5 nebo 9ch každou hodinu nebo každé 2 hodiny - horečka, kt. se objeví náhle, zemdlelost; nebo poté, co se dostavilo pocení po Aconitu; horká, překrvená hlava, rozšířené zornice, pot, suchost sliznic, žízeň, prudké tepavé bolesti krku, uší, končetin; zhoršení světlem, hlukem, dotekem, otřesy.
3) Apis Mellifica 5 nebo 9ch po půl hodinách, se zlepšením vysazovat - prudký nástup horečky, zimnice; prudké bolesti hlavy, absence žízně kromě zač. onemocnění, horká kůže, pálivé bodavé bolesti; zlepšení bolestí chladem
4) Ferrum phosphoricum 9ch 3-4x denně - horečka nižší než 39C, dítě bledé, unavené, astenické; obličej střídavě bledý a zarudlý, žízeň
5) Gelsemium Sempervirens 9ch každé 3-4hodiny - horečka s progres.nástupem, třes a zimnice; dítě nehybné, malátné; bolesti svalů, ztuhlost, bolesti hlavy, červený a horký obličej, slzení očí, pocení, absence žízně (také se užívá při chřipce)
To jsou zhruba nejběžnější, je jich více.
Mým dětem pomáhají, některým zase pomáhá častá vlažná sprcha na horečku.
Nicméně podotýkám, že k tomuto jsem se postupně dopracovala. Taky jsem automaticky na teplotu 38C občas dala i Panadol, který mám i teď doma v záloze.
Držím pěsti, ať vše s klidnou duší ustojíte. Ono je to opravdu někdy těžké se rozhodnout, co je správné a zda je to opravdu správná cesta.