Milá Vlasto, moc Ti děkuji za Tvůj příspěvek. Mám 2 syny. Ten mladší měl-má stejnou VVV jako Vojtíšek. A stejně jako ty a vaše paní doktorka jsem přesvědčená, že rozštěp není důvodem pro potrat a moc mě mrzí, čím jsi musela projít na klinice. Já si nic podobného prožít nemusela - nikdo neměl ani problémy s tím, když jsem odběr plodové vody odmítla. Tomu mému byly včera 3 roky a také máme za sebou už pár operací, ale má se čile k světu, v září nastupuje do školky (běžné, normální, státní školky k ostatním dětem). Mohu tě ze zkušenosti uklidnit, že to nejhorší MÁŠ za sebou a teď už to bude stále jen lepší a lepší a nakonec .... ta vada prostě nebude. Tvůj chlapeček bude žít normální život, tak jako tvoje ostatní děti.
Existuje občanské sdružení Šťastný úsměv, jistě jsi na to už narazila www.stastnyusmev.wz.cz , kde najdeš spoustu věcí, které teď budeš potřebovat. A kdybys chtěla, pošli mně email - když budu umět, tak poradím.
Znovu ti děkuji za tento příspěvěk, je to pro mě další impuls, že je nutné NĚCO udělat. Prosím, pošli mně mail, budu ráda za tvoje informace - ty, které není možné zde publikovat. Díky.
Tam, kde příroda ubrala - jinde zase přidala!
Předchozí