| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Náš „očkovací“ příběh

Mili, tvuj pribeh jsem cetla az tady v diskusi. Byla jsem v soku. Tvoji male holcicky je mi moc lito. Je velka skoda, ze ac mame vynikajici zdravotnictvi, tak se lekari neuci komunikovat s pacientem a objektivne poucit (o kladech, ale i zaporech). Na zdravotnictvi v Aus jsem si musela zvyknout. Byla jsem jako spousta lidi v Cechach (ted to nemyslim vubec zle), dojit k doktorovi, on rekne co delat, co brat. Vzdyt prece na to studoval tak vi. V Aus reknes co te "trapi" a doktor navrhne lecbu, vysvetli co by bylo lepsi a proc. Priklad z dovci jsem si dovezla velice neprijemne strevni problemy. Mi rodice byli s nami a meli to stejne. Oni v Cechach okmazite dostali ATB. Ja byla v 7. mesici tehu, bala jsem se odvodneni. Lekar me vysetril a rekl mi ze pokud zadam (ptala jsem se na ATB) tak mi je napise, ale on si mysli.... a vysvetlil proc bych je z jeho pohledu nemusela mit.Dal mi cas at si to srovna v hlave a poptam se na veci co bych jeste chtela vedet. Nevzala jsem si je a byla jsem ve stejne dobe ok jako mi rodice. Pointa je v tom, ze tady se proste clovek opravdu musi vice zamyslet nad svym zdravim. Nuti to lidi byt trosku zodpovednejsi ale hlavne opravdu vedi na cem jsou. Nechodi se tu tolik k lekari. Jasne pokud si nejsi necim jist, tak zajdes. Ale napr. nechodi se tu na takove ty kontroly po virovem onemocneni. Doktor mi to vysvetlil, proc chces prijit na kontrolu?? Pokud ti nebude dobre, tak prijdi, ale pokud se budes citit dobre, tak proc? Odbery krve se nedelaji u lekare, ale ve zvlastnich "centrech". Je jich hodne, jen v dojezdu do 5 min autem vim o 5 takovych centrech, takze pokryti je vynikajici. Myslim ze to je to co lidem premyslejici o svem zdravi v CR chybi. Moznost dostat srozumitelne informace a moznost se rozhodnout o sobe, svem zdravi, protoze prece my zijeme nas zivot, ne lekar. Ano pan doktor vi, pan doktor studoval ale proto aby nas lecil a podaval nam veskere info jako laikovi a my se rozhodli o sobe. Pokud by to tak bylo asi by jsi se rozhodla jinak, ale vzdy tu bude to ASI. Nejde zapomenout, ale nevycitej si to. Je to tezke, ale skus si "odpustit". Chtela jsi pro svou dcerku to nejlepsi. Chapu te ze te dnes desi: ockovat pokud mozno vsechno a cim driv tim lip. Rozumim ti. Me k tomu jeste dost prekvapuje, ze mnoho maminek je uz od lekare "vyskolena" "projistotu" podejte ten a ten lek. A hned si odnasi predpis. Pri te prilezitosti si vzdy vzpomenu na naseho znameho v Cechach, ktere delal pro jednu firmu na vyrobu leku a jezdil po ordinaci s tim pokud lekar bude predepisovat zrovna jejich leky bude zvyhodnovan - dovolene, hmnotne veci, a pod.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.